The Definitive Guide to schoorsteenveger

Wiki Article

Ben je geïnteresseerd in het laten schoonvegen van jouw schouw? Laat je informeren about de mogelijkheden door een vakman. Je kan free of charge en vrijblijvend voorstellen aanvragen bij erkende schoorsteenvegers actief in je buurt by means of onze offerteservice. Commence je aanvraag hier.

De kosten die een schoorsteenveger aanrekent hangen af van de werken die moeten gebeuren: één of meerdere rookkanalen vegen, aangesloten centrale verwarming reinigen, … In dit artikel ontdek je wat er is inbegrepen in de kosten van een schoorsteenveger, waarom het zo belangrijk is om een beroep te doen op een schouwveger en hoe je hierop kan besparen.

"We hadden schoon genoeg van die hete zomers en zochten een airco voor boven. 3 installateurs zijn langskomen en daarna hun offertes vergeleken en de knoop doorgehakt. Ging allemaal heel vlot!"

"Ik heb een gezin van six, dus onze cv-ketel draait overuren. Daarom was ik op zoek naar advies voor een zuiniger alternatief. Satisfied de company van Solvari heb ik een offerte getekend voor een hybride cv-ketel."

Een schoorsteenveger in Nederland heeft meerdere manieren en materialen om je schoorsteen schoon en veilig te houden. Hieronder valt:

Stap one: De kachelpijp wordt aan de onderkant dicht afgesloten satisfied behulp van een prop kranten. Tape wordt gebruikt om het geheel af te plakken.

Regelmatig je schoorsteen vegen is belangrijk om je verwarmingsinstallatie op een veilige manier te blijven gebruiken.

Benieuwd hoe schoorsteen-onderhoud werkt of welke problemen je zelf kunt voorkomen? In deze artikelen lees je alles wat je moet weten above je schoorsteen en de dienst Schoorsteenvegen van Univé.

BELANGRIJK: hoewel dit vaak niet opgenomen wordt in de voorwaarden van de opstalverzekering, verwachten de meeste verzekeraars wel dat je je schoorsteen op tijd laat reinigen en hiervan ook een attest of factuur kan voorleggen in geval van een schoorsteenbrand. Kan je dit niet? Dan kan dit voor de verzekeraar een reden zijn om je niet uit te betalen.

De reinigingsborstel kan je dan tussen de overlap in de schoorsteen duwen. Bovendien kan je de asdeeltjes die toch naar beneden vallen in je kachel makkelijk opkuisen fulfilled een aszuiger.

Je hebt een attest nodig van een schouwveger als bewijs. Beschik je niet above dit attest, dan komt de verzekering vaak niet tussen in de kosten bij een schouwbrand.

Met een borstel fulfilled kogelbal reinigt een vakman je schoorsteen van boven naar beneden. Hij plaatst de kogel satisfied een touw in de schoorsteen.

Uitvoeringstermijn: wanneer kan de schoorsteenveger langskomen om de werken uit te voeren? Voor een gewone reiniging van het rookkanaal is de uitvoeringstermijn doorgaans geen struikelpunt.

Er wordt dan minder brandstof website verbruikt. Naargelang je verbruik wordt dus minstens een deel van de prijs voor de schoorsteenveger terugbetaald doorway het lagere energieverbruik.

Report this wiki page